Tallers Ludo-Educa

Durant els darrers mesos, hem iniciat diferents tallers i activitats a escoles i entitats de Mataró per donar a conèixer el nou projecte de Va de Jocs i al seu torn, el gran potencial educatiu i socialitzador del joc de taula.

Durant el mes d’abril, vam visitar l’Espai Jove de Pla d’en Boet i La Llàntia amb l’objectiu d’ensenyar jocs de taula alternatius que poden jugar els joves en els seus espais. Vam jugar al Just OneUbongo, Morada Maldita, Cocoslocos i Isla Calavera.

A inicis de maig, vam rebre la visita a la nostra ludoteca de diferents grups de l’Escola Antonio Machado. Concretament alumnes de P5 i 1r de primària que van decidir venir un matí a jugar a jocs de taula. Vam poder provar jocs com Abejitas Zum Zum, Rhino Hero, Speed ColoursMonster MatchBichos, Monza, Unicornio DestelloMrWolf, La fuerza del Dragón, entre altres.

La Xarxa d’Espais Joves de Mataró ens van encomanar l’organització d’una activitat en xarxa (online) a través d’un joc del STEAM – “Don’t Stop Talking and nobody explodes” que consistia a desactivar una bomba a través d’una videotrucada entre els diferents joves dels espais joves de Mataró. Un Espai jove tenia la missió de desactivar la bomba i l’altre espai jove donava les instruccions a través del manual de desactivació. La valoració de l’activitat va ser molt positiva per part dels educadors/es perquè es van produir situacions de comunicació entre diferents joves que no es coneixien.


Amb l’arribada del final de curs, vam rebre diferents peticions de tallers i activitats des de les escoles. Els alumnes de 5è i 6é de l’Escola Camí del Mig van realitzar un taller on van poder jugar a jocs com Lastuf, Lama, Virus, Just One, Strike o Mia. A part es va realitzar una sessió conjunta de Numerama i Brain Colours amb premis pels guanyadors/es.

Per últim, ens va visitar a la nostra ludoteca alumnes de 1r i 3r de l‘Escola Àngela Bransuela i van poder jugar al DoobleTimelineLook a roundHalli GalliFormula o Speed Cups.

En definitiva, estem molt agraïts de la resposta de les entitats i escoles que han confiat en el nostre projecte i molt il·lusionats amb els tallers programats durant l’estiu a campus o casals d’estiu i amb tots els projectes d’extraescolars que volem iniciar el curs vinent.

Això comença a rodar…

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Carrito de compra